Kako lahko s kineziološkimi in bandažnimi trakovi učinkovito lajšamo bolečine

Mediblink kineziološki trakovi

Vsak izmed nas, posebej pa tisti bolj športno aktivni, se kdaj srečamo z neprijetnimi bolečinami v mišicah in sklepih. Poškodovane ali nategnjene mišice, vezi in sklepe podpirajo, stabilizirajo in razbremenijo bandažni in kineziološki trakovi. Medtem ko se bandažni trakovi uporabljajo predvsem za fiksacijo sklepov, se kineziološki trakovi osredotočajo na pomoč poškodovanim mišicam.

Vedno bolj priljubljeni so kineziološki trakovi različnih barv, ki se na telo nalepijo s posebno tehniko lepljenja, imenovano »kinesio taping«. Gre za povsem naravno protibolečinsko terapijo, katere se poslužujejo predvsem športniki in posamezniki v rehabilitacijskih programih, razširjeni pa so tudi med posamezniki, ki se s športnimi aktivnostmi ukvarjajo ljubiteljsko, torej v prostem času. Pravilna uporaba kineziološkega traku zagotavlja podporo in stabilnost mišicam in sklepom brez omejevanja njihovega naravnega gibanja ter lahko pomaga pri okrevanju in izboljšanju fizičnega stanja. Napetost, ki jo uporablja kineziološki trak, deluje tudi bližje površini, začenši s povrhnjico, zmanjša intersticijski tlak v vnetem predelu pod njo in pomaga pri lajšanju bolečine, ki nastane zaradi stiskanja, ter spodbuja limfno drenažo. Kineziološki trak podpira sklepe in mišično tkivo, pomaga pri opravljanju določenih gibov, lajša bolečine, pospeši okrevanje poškodovanih mišic, vezi in sklepov, deluje preventivno pred poškodbami, preprečuje nabiranje mlečne kisline ter pospešuje ali zavira mišično krčenje. Lahko jih nosimo tudi več dni, 24 ur na dan. Med nošenjem kineziološkega traku smo lahko še vedno športno aktivni.

Kako uporabljamo kineziološke trakove?

Kineziološki trak nalepimo na poškodovani predel, s čimer preprečimo gibanje mišice na tem mestu oziroma zagotovimo podporo poškodovanim mišicam in sklepom. Priporočajo se 3 glavni načini polepitve trakov: v obliki črke X, v obliki črke Y in v obliki črke I. Pri namestitvi trakov moramo paziti, da pravilno določimo mesto poškodbe ter da ustrezno in na pravi način namestimo trakove na ta predel. Uporabo kinezioloških trakov priporočajo fizioterapevti po vsem svetu.

Zakaj izbrati Mediblink bandažne in kineziološke trakove?

Mediblink bandažni trakovi se uporabljajo za ovijanje majhnih in velikih sklepov pri ukvarjanju s športom. Vsebujejo izjemno močno lepilo iz cinkovega oksida, ki omogoča boljši oprijem. Zaradi popolnega in dolgotrajnega oprijema so odporni proti premikom in vlečenju. Kljub temu zagotavljajo odlično zračnost. Imajo nazobčan rob za lažje trganje traku po namestitvi. Podpora je sestavljena iz 100-odstotnega bombaža.

Na voljo so v treh različnih velikostih: 2,5 cm x 10 m (M137), 3,75 cm x 10 cm (M138) in 5 cm x 10 m (M139).

Mediblink bandažni trak Mediblink bandažni trak Mediblink bandažni trak Mediblink bandažni trak

Mediblink kineziološki trakovi se uporabljajo za podporo in stabilnost mišicam in sklepom, pomagajo pa tudi pri okrevanju in izboljšanju fizičnega stanja mišic in sklepov. So hipoalergeni (ne vsebujejo lateksa) in izjemno zračni (sestavljeni so iz 95% bombaža in 5% elastana). Zaradi vrhunskega japonskega lepila so obstojni tudi v ekstremnih razmerah in v vodi.

Na voljo so v 4 različnih barvah: črn 5 cm x 5 m (M130), moder 5 cm x 5 m (M131), bež 5 cm x 5 m (M132) in roza 5 cm x 5 m (M133). Izberite barvo, ki vam je najbolj všeč, saj bo le-ta sproščala pozitivno energijo za vas.

Mediblink kineziološki trakovi Mediblink kineziološki trakovi Mediblink kineziološki trakovi Mediblink kineziološki trakovi

Mediblink kineziološki trakovi Mediblink kineziološki trakovi Mediblink kineziološki trakovi Mediblink kineziološki trakovi Mediblink kineziološki trakovi

Kako lahko še dodatno poskrbimo za zaščito kože?

Mediblink Zaščitna podbandažna pena se uporablja za zaščito kože pri uporabi bandažnih trakov. Preprečuje boleče odstranjevanje in učinkovito ščiti občutljivo kožo, kožo z ranicami in izpuščaji ali kožo, na katero je bila nanešena krema, mazilo in druge mastne snovi. Zaščitni penasti povoj je izdelan iz visoko poroznega poliuretanskega materiala in zagotavlja odlično zračnost tudi pri večslojnem povijanju, pri tem pa ne povzroča mehčanja kože (maceracije). Je tanek in kompakten, pritrdi se sam nase in se ne prilepi na kožo. Je hipoalergen (ne vsebuje lateksa). Sestavljen je iz 100% poliuretanske pene.

Mediblink zaščitna podbandažna pena Mediblink zaščitna podbandažna pena